Att välja det rätta bokföringsprogrammet är ett individuellt val och det är bara de som driver någon form av verksamhet som behöver använda ett sådant program. Det du behöver är en robust grund som kan användas av alla företag vad gäller löpande kontering, fakturahantering, skatter, moms och deklaration. Idag finns det många olika sådana program på den svenska marknaden. Med det sagt är det inte alltid enkelt att veta vilket program som är bäst och lättast att använda. Detta är något som denna informativa artikel kommer att reda ut i syfte att göra valet lättare för dig som precis startat en egen verksamhet.

Något som finns till vissa bokföringsprogram är olika moduler. Här beror din verksamhet på om du kommer att behöva några av dessa eller ej. Om inte, kommer oftast valet av dessa mera avancerade bokföringsprogram på nätet att vara onödiga och enbart leda till fördyrande kostnader vid köp. Ditt val kommer också att grunda sig på hur stor din verksamhet är. Driver du ett litet företag kan det i vissa fall till och med fungera med ett gratis bokföringsprogram. Dock är det alltid bäst att köpa något du kan lita på och där du kan få den support som behövs. Nedan presenterar vi fyra olika val av bokföringsprogram.

Visma Bokföring 2019

Idag finns det nog ingen mindre eller större företagare som inte hört talas om Visma. Detta gigantiska bokföringsprogram på nätet går att använda både offline och online. Här finns alla de funktioner du söker oftast redan inbyggda. Om det saknas något kan dessa funktioner köpas till som extra moduler. Visma är ett av de moderna bokföringsprogram på nätet som använder sig av webbaserade lösningar för bland annat löner och fakturering. Denna molnbaserade bokföringslösning för företag kan inte gå fel. Det enda som talar emot Visma Bokföring är att den kanske håller en något för hög prisklass för att tilltala alla företagare.

Hogia Small Office 2019

Hogia Bokföring på nätet eller Hogia Small Office som det också kallas är en av de bästa valen av bokföringsprogram i sin prisklass. Här använder de sig också av ett molnbaserat bokföringssystem, vilket gör att du aldrig behöver riskera att någon information försvinner vid datorhaveri. Hogia Small Office är ett system som passar alla bolagstyper och verksamheter. Här finns det mesta med i grundprogrammet där du kan utföra balansrapporter, offerter, löner, kassa bok och skapa fakturor samt mycket mera. När företaget växer och det behövs mera kraft och mera funktioner, erbjuder Hogia Small Office ett utbud av olika tillvalsmoduler.

Fortnox Bokföringsprogram 2019

När det gäller Fortnox Bokföringsprogram på nätet är detta ett av de mer unika och mest kraftfulla helhetslösningar för alla företag. Här finns det bland annat på förhand skapade speciallösningar för olika verksamheter och branscher. Fortnox erbjuder också finansiella tjänster som fakturabelåning och tecknande av företagsförsäkringar. Den stora fördelen med valet av Fortnox molnbaserade bokföring på nätet är att det kommer med många tilläggsfunktioner samt att det också finns större moduler att köpa till. Den nackdel som finns är att i grundprogrammet återfinns endast konteringsfunktionen medan den så vanliga faktureringshanteringen behöver köpas till. Förutom detta är Fortnox en mycket bra lösning.

Bokio – Gratis bokföringsprogram för små företag

Bokio bokföringsprogram är det riktiga budgetvalet, dock inte alls något dåligt program som saknar funktioner. Här finns allt som behövs för den lilla företagaren eller enmansföretaget. Faktum är att över 64 000 företag använder sig av Bokio. Detta är även ett mycket modernt bokföringsprogram på nätet vilket tillåter åtkomst och arbete via allt från datorer till mobiler och surfplattor. De funktioner som ingår är bokföring, fakturering och löner. Ett mycket kraftfullt program som du kan använda gratis. Vill du ha tillgång till support och slippa att utföra egen backup? Då behöver du betala extra för att använda Bokio, men det kan det vara värt!